Nieuws

vorige 10 nieuwsberichten

Plastablet hydrochloorthiazide en huidkanker


Hier geven wij u een toelichting op de berichtgeving in het nieuws over het onderwerp 'Plastablet hydrochloorthiazide en huidkanker'. Langdurig gebruik van dit middel geeft iets meer kans op huidkanker. Als u meerdere jaren hydrochloorthiazide gebruikt, is uw huid gevoeliger voor zonschade. Dat blijkt uit onderzoek. U heeft dan iets meer kans op huidkanker. Het gaat hierbij om huidkanker, die goed te behandelen is: basaalcelkanker en plaveiselcelkanker. U hoeft niet te stoppen met hydrochloorthiazide. Ook zonder dit middel kunt u huidkanker krijgen. Kijk voor meer informatie op de website van het CBG of op Thuisarts.
Lees verder »

Afscheid Monic... Welkom Jennifer!


Na meer dan 2 decennia trouwe dienst heeft Monic van Schie per 1 september afscheid van ons genomen om een andere koers te gaan varen. We zijn haar zeer dankbaar voor alle jaren van bevlogen inzet, de nuchtere no-nonsense mentaliteit en mooie humor! Zij zal binnenkort door het team uitgebreid in het zonnetje worden gezet. De ontstane vacature is inmiddels ingevuld door Jennifer Verheij. Zij zal ons team versterken met haar verfrissende, positieve, Westlandse houding!
Lees verder »

Uw medicijndoosjes voortaan in brievenbus


Let op: per 25 mei 2018 maken wij geen gebruik meer van de 'medicijnbox' in de gevel. In verband met de nieuwe privacywetgeving willen wij u tot nader order vragen doosjes platgevouwen in de brievenbus van nr. 39 achter te laten.
Lees verder »

AVG privacywetgeving


Op 25 mei 2018 zal de nieuwe privacywet (AVG) ingaan. Bij deze willen wij u informeren dat Huisartsenpraktijk Dok West alle voorbereidingen treft om aan deze wet te kunnen voldoen. U vindt onze privacyverklaring onder 'Over ons' > 'Privacyverklaring'.
Lees verder »

Bloedafname aan Molenweg


Per 1 maart kunt u aan de Molenweg weer terecht voor bloedafname en andere laboratorium onderzoeken. Het Reinier de Graaf Gasthuis richt op de eerste verdieping (boven de praktijk) een afnamelocatie in, waar dagelijks tussen 8.00u en 11.00u kundige 'prikzusters' beschikbaar zullen zijn. Wij zijn erg blij met deze aanvulling. Voor verdere instructies zie het tabblad bloedafname.
Lees verder »

Toestemming uitwisseling medische gegevens


Als u een bloedafname of röntgenonderzoek heeft laten verrichten via het Reinier de Graaf ziekenhuis kunt u met dit formulier uw toestemming geven (of niet) voor het elektronisch uitwisselen van medische gegevens tussen Reinier de Graaf en behandelend zorgverleners in onze regio. U kunt het formulier inleveren bij de assistente. Deze zal zorg dragen voor een correcte verwerking. An het ziekenhuis heeft aangegeven hoeft dit niet meer. ls u dit al eens i
Lees verder »

Geneeskundige verklaring


Een geneeskundige verklaring is een (schriftelijke) verklaring van een arts, over een patiënt die onder behandeling staat of stond van deze arts. In zo’n verklaring geeft de arts een op medische gegevens gebaseerd waardeoordeel over de patiënt en diens gezondheidstoestand. De KNMG adviseert behandelend artsen om geen geneeskundige verklaringen af te geven over eigen patiënten. Wel mag een behandelend arts, met toestemming van de patiënt, feitelijke medische informatie verstrekken.
Lees verder »

Medicatiepaspoort


Steeds vaker zijn mensen onder behandeling van meerdere medici. Zij kunnen u vragen naar uw medicatiegebruik. Wij raden u daarom aan zelf altijd een actuele medicatielijst bij u te dragen. Deze kunt u door de apothe...
Lees verder »

volgende 10 nieuwsberichten